Høj faglighed på Tjørnehøj

9. december 2021

At lære at bestemme og tage beslutninger i eget hjem kan lyde naturligt, men for beboere på bosteder kan det være første lille skridt i en udvikling på vej mod et bedre liv.

Efter mange års liv på institutioner med personale, der ofte var rigtig gode til at tage beslutningerne for én, kan det være svært lige pludselig at skulle tage dem selv.

Mange af vores beboere har levet sådan i mange år, men livet er helt anderledes på vores bosteder, som er deres hjem – deres base.

De store beslutninger skal være forankret i en selv

”De fleste af vores beboere er præget af en fortid, hvor de ofte blev ”fredet”, og andre har taget beslutningerne for dem. De er i høj grad blevet talt om og ikke til. Det er min erfaring, at det ikke fører til reelle forandringer til et bedre liv. De store beslutninger skal være forankret i en selv, hvis de skal blive til noget”, fortæller leder af vores bosted Tjørnehøj i Odsherred, Rikke Lindahl Hansen.

Vi skal lytte til beboerne

 

Beboerne inddrages derfor i alle beslutninger om dem selv på Tjørnehøj.

”Hos os mener vi hvad vi siger og selvom vejen kan være snørklet og lang, går vi den sammen og når mennesker først opdager, at der lyttes til dem og deres mål, håb og drømme respekteres det. Og det gælder alle beboere på vores bosteder. De lærer hurtigt, at der lyttes til dem, og så sker der noget”, siger bostedslederen.

Scroll to Top