Kostvejledning med udgangspunkt i den gode relation.

Når man kæmper med psykiatriske udfordringer og evt. et misbrug, kan det være meget svært at tænke på at skulle spise sundt. Derfor kræver det en dedikeret indsats, når Tjørnehøjs beboere skal støttes i at opbygge sundere kostvaner. En indsats, der har fokus på både relationelt og kostfagligt arbejde.

De fleste af os ved det nok godt: Spiser vi sundt, giver det os mere overskud, både mentalt og fysisk. Men for at kunne vælge sund og nærende kost til forudsætter det, at man allerede har et vist overskud.

Det er en af de udfordringer, beboerne på Tjørnehøj har. Fordi de kæmper med så meget andet, er det svært for dem at vælge en sund livsstil og en sund kost til, og de kommer lettere til at vælge de usunde løsninger. I sidste ende kan det resultere i, at de udover psykiatriske udfordringer også må kæmpe med livsstilssygdomme som fx diabetes 2. Derfor er det vigtigt, at de har mulighed for at blive støttet i at tage sundere valg.

Hør Tjørnehøjs kostvejleder, Katrine, fortælle om, hvordan hun – med udgangspunkt i en tryg relation til den enkelte beboer – samarbejder med ledelse, køkken og fysioterapeut om at inspirere og støtte beboerne i en sundere livsstil:

Billede af sund mad på Tjørnehøj.
Afspil video om Billede af sund mad på Tjørnehøj.
Scroll to Top